Aardappel-tonijn-gratin

4 personen
30 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C of gasstand 3. Snijd de prei in dunne ringen, rasp de kaas en snijd de bacon flinterdun. Schil de aardappels en snijd deze in plakjes.
  2. Bak de bacon en prei in een koekenpan op middelhoog vuur tot de bacon een beetje bruin kleurt en de prei zacht wordt. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met en laag aardappelschijfjes en bestrooi met zout en peper. Schep het tonijnmengsel er bovenop en dek af met een nieuwe laag aardappelschijfjes. Giet de zure room er overheen, strooi de Parmezaanse kaas hierover en voeg een beetje tijm naar smaak toe.
  4. Bak de ovenschotel voor 1-1,5 uur tot de aardappels zacht zijn en de kaas licht bruin is gekleurd.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 4 plakjes gestreepte bacon
  • 1 prei
  • 500 g aardappels
  • 300 ml zure room
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • verse tijm
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print