Aardappel-roomsoep met Makreel, Ansjovis en bieslook

4 personen
30 minuten
Lunch
Makreel

Bereiden

1. Lek de makreelfilets en ansjovisfilets uit. Snipper de ui, snijd de aardappelen in blokjes en pers de knoflook. Maak de bouillon. Hak de bieslook in grove stukken.

2. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 3 min. Voeg de aardappelen en ansjovis toe en bak nog 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook in 10 min. gaar.

3. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de room toe, verwarm nog even kort en breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de makreel over 4 soepborden en schenk de soep erop. Garneer met de bieslook.

p.p. ± 430 kcal / 12 g eiwit / 29 g vet waarvan 14 g onverzadigd) / 30 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 blik John West Makreelfilet met een Vleugje Zonnebloemolie (85 g)
  • 4 blikjes John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
  • 20 g (vloeibare) boter of margarine
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 200 ml slagroom (light)
  • 3 el verse bieslook
Delen
Print