De perfecte BBQ avond

31 mei 2017 geplaatst

Zodra de zon begint te schijnen, gaat heel Nederland naar buiten. Lekker naar het park, het bos, het strand, maar vooral: de tuin in! En wat is er nu lekkerder dan in de tuin buiten zitten? Barbecueën!

Hoe zorg je voor zo’n perfecte BBQ avond? Met de juiste voorbereiding organiseer je een heerlijke barbecue voor je vrienden of familie. Haal alle ingrediënten in huis, zorg voor genoeg houtskool en zet de drankjes alvast koud. Lekker fris om te serveren op een warme zomeravond zijn kannen met water, met daarin schijfjes citroen gecombineerd met fruit, komkommer of munt.

Serveer alvast wat hapjes terwijl de barbecue op temperatuur komt, zoals bruschetta met tonijn, tomaat en ricotta. Het recept vind je hier. Zodra de barbecue heet is, kun je beginnen met het eerste gerecht; bijvoorbeeld een kleurrijke salade met gegrilde groenten. Voor de echte burgerliefhebbers heeft chefkok Jaymz een recept ontwikkeld met een Japans tintje: De teriyaki tonijnburger.

Wist je dat je ook pizza’s kunt maken op de barbecue? Het enige wat je nodig hebt is een pizzasteen en een BBQ pizza recept. Kinderen vinden het superleuk om samen een pizzabodem te versieren met allerlei lekkers. Met een pizzasteen krijg je de perfecte knapperige pizzabodem waar Italianen jaloers op zijn! Check regelmatig je pizza op de barbecue, het kan namelijk erg snel gaan op zo’n hete steen.

Kortom, met de juiste voorbereiding en lekkere recepten zorg jij voor de perfecte BBQ avond! Alle bovengenoemde barbecue benodigdheden, van houtskool tot pizzastenen, vind je op barbecueshop.nl

Delen

Ook interessant

Nieuw: Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie & Mediterraans

NIEUWE PRODUCTEN! John West heeft 2 nieuwe producten. Gerookte Sardines in Extra Vergine Olijfolie en Gerookte Sardines Mediterraans. Heerlijke malse sardines (sprattus ...

Lees meer

Nieuw: Zalmstukjes met Dille of Citroen & Tijm

Nieuwe producten! John West heeft 2 nieuwe producten. De zalmstukjes met citroen & tijm en de zalmstukjes met dille. De zalm die ...

Lees meer