Geroosterde makreel

2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 6. Laat de makreelfilets uitlekken en vang het vocht op, hak de peterselie fijn en schil de citroen boven het eerste schaaltje. Schil de limoen boven een tweede schaaltje en pers de limoen hierin uit.
  2. Meng een deel van het makreelvocht met de broodkruimels, peterselie, citroenschil en knoflook. Breng op smaak met zout en peper en bedek de makreelfilets met dit geheel. Druk het voorzichting aan om het te laten plakken.
  3. Bak de makreel in een beetje olie voor 7-8 minuten, of tot de broodkruimels beginnen te verkleuren.
  4. Meng ondertussen de kappertjes met de oregano en de limoensap en –schil. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de waterkers over de borden, plaats de makreelfilets erop en besprenkel met de limoendressing.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Gerookte Makreelfilets in Zonnebloemolie (145g)
  • 4 el broodkruimels / paneermeel
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 100 g waterkers
  • 2 el verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kappertjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print