Makreel-appel salade
4 personen
10 minuten
Lunch
Makreel
Bereiden
1. Pers de citroen uit boven een bakje. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in vieren en de partjes in reepjes. Schep de reepjes direct door het citroensap om kleuring van de appel te voorkomen.
2. Snijd de bleekselderij in reepjes of halve maantjes. Hak de walnoten grof en lek de blikjes makreelfilets uit. Meng de bleekselderij met de walnoten, appels en makreelfilets totdat alles gelijk verdeeld is.
3. Snijd de bieslook fijn. Roer de yoghurt, mayonaise en bieslook door elkaar en schep deze dressing door de salade. Verdeel over de borden en garneer eventueel met overige (grofgehakte) walnoten.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Water Easypeel (115 g)
- 1 citroen
- 2 stevige appels (Elstar)
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el walnoten
- 2 el verse bieslook
- 2 el yoghurt
- 2 el mayonaise
Print