BBQ zalm-kebabspies

4 personen
10 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

Zalm op de barbecue? Met dit recept heb je eenvoudig een lekkere spies van zalm!

Tip: Gebruik bij voorkeur metalen spiezen of BBQ pennen. Dit voorkomt het verbranden op de BBQ.
 

  • Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed alles goed door
  • Verdeel het in 4 gelijke porties.
  • Kneed vervolgens iedere portie stevig tot een langwerpige vorm / kebab vorm.
  • Steek een spies door de kebab en knijp dit in de handpalm nog even flink aan.
  • Bewaar de spiesen in de koelkast tot de BBQ begint.
  • Leg de kebabspiesen in een grillklem en grill de zalm-kebab om en om in 4 minuten gaar. Laat de BBQ maar beginnen!

Serveertip:
Heerlijk om te serveren met een tzatziki van Griekse yoghurt met knoflook, fijngesneden dille en flinterdun gesneden komkommer

Voedingswaarde per spies:
100 kcal – 11 g eiwitten - 4 g vet – 4 g koolhydraten

 

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Roze Zalm (213 g)
  • 30 g rode ui, fijngesnipperd
  • 2 beschuiten, door een zeef fijngewreven
  • 1 ei
  • 2 flinke tl shoarmakruiden
  • 1 flinke tl Provençaalse kruiden
Delen
Print