Groentenquiche met Wilde Roze Zalm

6 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

  • Verhit de oven voor op 180 graden
  • Neem een springvorm van circa 25 cm en klem op de bodem bakpapier
  • Wrijf met een stukje keukenpapier een beetje olijfolie op de zijkant van de springvorm
  • Leg de courgettelinten op de bodem van de springvorm tegen de zijkant omhoog
  • Klop de eieren met de kwark, zout, peper en Italiaanse kruiden los
  • Voeg de ui, knoflook en roerbakgroenten toe en meng deze massa goed door elkaar
  • Lek de zalm uit in en spatel vervolgens de zalm door het mengsel heen
  • Strooi 10 gram Parmezaanse kaas over de courgette op de bodem
  • Giet het quichemengsel op de courgettebodem in de vorm
  • Strooi de laatste 10 gram Parmezaanse kaas over de quiche
  • Bak de quiche in de oven in 30 minuten gaar
  • Voel of de quiche stevig aan voelt, anders nog even in de oven laten staan

Tip: Heerlijke met een groene gemengde salade

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 200 g courgette, gesneden in linten met een kaasschaaf / dunschiller
  • 4 eieren
  • 250 g magere kwark
  • vers gemalen zeezout en peper
  • 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 80 g rode uit, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 200 g Chinese roerbakgroenten
  • 2 blikjes John West Wilde Roze Zalm zonder vel en graat (à 170g)
  • 2 x 10 g gemalen Parmezaanse kaas
Delen
Print