Groentenquiche met Wilde Roze Zalm
6 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze
Bereiden
- Verhit de oven voor op 180 graden
- Neem een springvorm van circa 25 cm en klem op de bodem bakpapier
- Wrijf met een stukje keukenpapier een beetje olijfolie op de zijkant van de springvorm
- Leg de courgettelinten op de bodem van de springvorm tegen de zijkant omhoog
- Klop de eieren met de kwark, zout, peper en Italiaanse kruiden los
- Voeg de ui, knoflook en roerbakgroenten toe en meng deze massa goed door elkaar
- Lek de zalm uit in en spatel vervolgens de zalm door het mengsel heen
- Strooi 10 gram Parmezaanse kaas over de courgette op de bodem
- Giet het quichemengsel op de courgettebodem in de vorm
- Strooi de laatste 10 gram Parmezaanse kaas over de quiche
- Bak de quiche in de oven in 30 minuten gaar
- Voel of de quiche stevig aan voelt, anders nog even in de oven laten staan
Tip: Heerlijke met een groene gemengde salade
Ingrediënten
- olijfolie
- 200 g courgette, gesneden in linten met een kaasschaaf / dunschiller
- 4 eieren
- 250 g magere kwark
- vers gemalen zeezout en peper
- 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
- 80 g rode uit, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 200 g Chinese roerbakgroenten
- 2 blikjes John West Wilde Roze Zalm zonder vel en graat (à 170g)
- 2 x 10 g gemalen Parmezaanse kaas
Print