Broodje Tonijnburger met bietenketchup
2 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Doe kikkererwten, de knoflook, ui, ei en havermout in een staafmixer beker en mix alles fijn
- Voeg daarna de tonijnstukken met de olijfolie erbij en meng goed met een vork
- Vorm van de massa 2 tonijnburgers
- Pureer de 100 gram rode bieten met 50 gram tomatenketchup
- Laat de roomboter heet worden in een koekenpan en bak de tonijnburgers om en om bruin en laat ze circa 8 minuten zachtjes doorgaren
- Snij de Italiaanse bollen open en smeer beide binnenzijden met de bietenketchup
- Leg de sla, de komkommer, augurkenrepen en de plakken tomaat op elkaar en daar boven op de tonijnburger en de garnering
Tip: recept is voor 2 personen, maar kan ook voor 4 iets kleinere burgers , dan wel de ingrediënten voor de saus en de broodjes verdubbelen.
Ingrediënten
- 50 g kikkererwten
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 25 g rode ui, fijngesnipperd
- 1 ei
- 25 g havermout
- 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (à 145g)
- 100 g kant-en-klare gekookte biet
- 50 g Heinz tomatenketchup 50%
- 1 tl roomboter
- 2 Italiaanse bollen
- 40 g veldsla
- 50 g komkommer, in plakjes
- 50 g tomaat, in plakjes
- 30 g augurk, in reepjes
- garnering eventueel met uienscheuten, kiemgroenten of alfalfa
Print