Cake met Zalm en Courgette

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijdt de courgette in dunne plakjes en kook ze 6 minuten in water met een snufje zout. 

Meng de bloem en het gist in een kom en voeg wat zout en peper toe. Voeg olie en melk en een voor een de eieren toe en mix het geheel. 

Voeg de kaas, uitgelekte courgette en de zalm toe. Smeer een cakeblik in met boter en giet het beslag er in.

Bak de cake 50 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. 

(Haal de eieren tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn. Dit zorgt ervoor dat het beslag niet klontert en de cake niet in elkaar zakt.)

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West MSC Zalmstukjes met Dille
  • 250g bloem
  • 3 eieren
  • 100g geraspte Gruyere kaas
  • 10cl olijfolie
  • 1 zakje gist a 7g
  • 10cl melk
  • 200g courgette
  • zout en peper
Delen
Print