Panzanella met makreel

4 personen
30 minuten
Lunch
Makreel

Bereiden

1. Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan zodat het vocht uit de tomaten een beetje in het brood trekt en laat 10 min. intrekken.

2. Halveer de komkommer over de lengte, schil de komkommer, verwijder de zaden met een theelepel en snijd de helften in stukjes. Scheur grote basilicumblaadjes kleiner en snijd de (uitgelekte) paprika's in stukjes. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Lek de makreelfilets en de kappertjes uit.

3. Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, basilicum, paprika, ui, kappertjes en het tomaten-broodmengsel door elkaar. Laat dit geheel 20 min. op kamertemperatuur intrekken.

4. Snijd de makreelfilets in mooie stukjes en schep ze vlak voor het serveren door de panzanella.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Gerookte Makreelfilets in Zonnebloemolie (145 g)
  • 4 dikke plakken stevig witbrood, zonder korst
  • 6 rijpe trostomaten met veel smaak (bijv. Tasty Tom)
  • ½ komkommer
  • 1 klein bosje basilicum
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
Delen
Print