Onze Trots

 • Wordt:

  maximaal 1,5 meter

 • Komt voor in:

  de noordelijke zeeën en de Noord-Atlantische Oceaan

 • Leeft:

  in scholen. Trekt de rivieren op om zich voort te planten, de jonge zalmen zwemmen hierna (na 1 tot 5 jaar, afhankelijk van de temperatuur en voedselvoorraad) terug naar zee

 • Familie van:

  de zalmachtigen

Vers uit Alaska

John West vangt de meeste zalm in Alaska, om meerdere redenen. De wateren rond Alaska zijn de schoonste ter wereld. Tests wijzen dan ook uit dat zalm uit Alaska een van de gezondste en lekkerste producten ter wereld is. Bovendien hanteert de visserijbond van Alaska strenge regels. De vangst wordt bijvoorbeeld beperkt tot een jaarlijks quotum. Zo krijgt de zalm voldoende gelegenheid om zich voor te planten en blijft de visvoorraad in zee op peil, waardoor ook volgende generaties op een rijke bron van vis kunnen rekenen.

De beste kwaliteit

De zalm is de vissoort waar het in 1857 allemaal mee begon voor ‘Kapitein’ John West. West helpt bij de ontwikkeling van een nieuwe manier om vis van topkwaliteit bij de mensen thuis te krijgen: de vis wordt ingeblikt. Zijn ingeblikte zalm van topkwaliteit uit Alaska werd al snel razend populair. En nog steeds. We hanteren dan ook nog altijd de werkwijze van toen: binnen 24 uur na de vangst wordt de zalm mét vel en graten ingeblikt. Dat maakt de vis supervers en vol van smaak.

Bij John West willen we óók die pioniersgeest van toen graag behouden. Of het nu gaat om het bedenken van nieuwe manieren om de smaak van onze vis optimaal te behouden of om de manier waarop we onze vis vangen: wij willen jou altijd de allerbeste kwaliteit leveren.

Extra vet, extra lekker en supergezond

De zalm is een anadrome vis: de vis leeft in zoet én zout water. De zalm legt zijn eitjes in de snelstromende en koude rivieren. De jonge zalmen blijven vervolgens nog 1 tot 5 jaar (afhankelijk van de temperatuur en voedselvoorraad) in de rivier voordat ze naar zee trekken. Als de zalm volwassen is en zelf eitjes gaat leggen, zwemt hij terug naar diezelfde rivier. Door (een deel van de) zalm te vangen voordat de vis de rivier bereikt, ben je verzekerd van extra vette en dus extra lekkere vis.

Omega3
Vette vissoorten zijn een belangrijke toevoeging aan je voeding. Ze zitten boordevol gezonde omega 3-vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten en cruciaal zijn voor de ontwikkeling én het in conditie houden van je hersenen. Het verbetert je geheugen en prestaties. Wist je dat omega 3 zelfs een ontstekingsremmende functie heeft in je lichaam en daarmee ook je immuunsysteem versterkt?

Gezonde keuze
Zalm bevat veel omega 3 en andere goede voedingsstoffen. Eiwitten bijvoorbeeld, die je hard nodig hebt voor de groei én het herstel van je spieren. En heel veel vitamine D: met een goede moot zalm op je bord kom je meteen aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Duurzame vangst

Met ons eigen SeaChange® programma voeren we concrete en blijvende veranderingen door in onze werkwijze, om deze zo duurzaam en verantwoord mogelijk te maken. Zo zorgen we voor een duurzame bron van zeevis en schaal- en schelpdieren, waardoor ook volgende generaties op een rijke voorraad kunnen rekenen.

MSC-keurmerk
Alle John West zalm heeft het MSC-keurmerk. Dit betekent dat we onze zalm alleen inkopen bij visserijen die Marine Stewardship Council (MSC) gecertificeerd zijn. MSC is ‘s werelds belangrijkste certificering en ecolabeling programma voor de duurzaamheid van in het wild gevangen vis. Het herkenbare blauwe logo laat zien welke vis afkomstig is van goed gemanagede, duurzame visserijen.

Receptinspiratie

Met zalm kun je alle kanten op. Ben je op zoek naar het perfecte borrelhapje? Of weet je niet wat je vanavond op tafel wil zetten? We inspireren je graag!

Meer zalm recepten