Gevulde avocado met zalmstukjes

2 personen
20 minuten
Bijgerecht
Zalm

Bereiden

  • Schil met een aspergeschiller de onderste circa 5 cm van de groene asperges en snij ze in gelijke stukjes.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snij de avocado half door en haal de pit eruit. Lepel er vervolgens voorzichtig het vruchtvlees uit en snij dit in
  • Verhit een wokpan met de olijfolie en roerbak de groene asperges circa 1 minuut.
  • Voeg het eimengsel toe en maak met behulp van een garde een roerei, totdat het ei net stolt.
  • Voeg de avocado en de zalmstukjes toe en spatel losjes door het eimengsel.
  • Vul de avocado’s met het mengsel en garneer het met de lente ui. Smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie:                       315 kilocalorieën
  • Eiwit:                           15 gram                      
  • Vet:                             24 gram                      
  • Koolhydraten:              6 gram            
  • Voedingsvezels:            7 gram

 

 

 

Ingrediënten

  • ½ blikje Zalmstukjes met Citroen en Tijm (55 gram)
  • 8 stuks groene asperges
  • 2 eieren
  • 20 gram crème fraîche
  • 1 avocado
  • 5 ml olijfolie
  • 1 lente ui, fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak
Delen
Print