Zalmkoekjes
4 personen
30 minuten
Tussendoor
Zalm
![](http://visopzijnbest.john-west.nl/wp-content/uploads/2019/08/John-West_Zalmkoekjes_2019-300x220.jpg)
Bereiden
Momentje voor een snack? Met deze zalmkoekjes heb je een lekkere en gezonde snack in één. Ook perfect om met de kinderen klaar te maken.
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 170 graden
- Meng de couscous met de zalmstukjes in een beslagkom, zodat de couscous al zacht wordt door de dressing van de zalmstukjes.
- Rasp de gember en snij de kastanjechampignons
- Voeg alle ingrediënten toe aan de zalm en de couscous.
- Kneed alles goed door elkaar en maak met een lepel 16 gelijke porties.
- Maak hier zalmballetjes van en plet ze daarna in de vorm van koekjes .
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmkoekjes om en om bruin.
- Leg ze op een met bakpapier bekleden ovenplaat en bak ze in 10 minuten gaar in de oven.
- Laat de zalmkoekjes afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
- Serveer ze eventueel met sweet chili saus
Tip:
De zalmkoekjes zijn heerlijk als hartig tussendoortje of om als snack te gebruiken
Voedingswaarde per persoon
85 kcal - 5 g eiwitten - 2 g vet - 10 g koolhydraten - 2 g voedingsvezels
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Zalmstukjes met Dille 110g
- 100 g couscous
- 2 tl kerriepoeder
- 20 g verse gember, geraspt
- 100 g kastanjechampignons, zeer fijngesneden
- 150 g kidneybonen (of andere kleine bonen), uitgelekt
- 150 g verse fijne soepgroente
- 70 g zelfrijzend bakmeel
- Olijfolie, om in te bakken
Print