Zweedse Zalmburger met dille-mayonaise saus
6 personen
20 minuten
Borrelhapje
Zalm rood
Bereiden
1. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet deze af en prak ze fijn.
2. Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Snipper de ui en hak de dille fijn.
3. Meng de mayonaise en dille in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
4. Verwarm een klein scheutje olie in een pan en fruit de ui enkele minuten. Klop ondertussen het ei los in een apart schaaltje. Haal de pan van het vuur en laat de uitjes afkoelen. Meng de zalm, het gehakt, de ui, het ei, en de geprakte aardappel door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm 12 burgers van het mengsel en bak ze bruin en gaar met een beetje olie. Serveer met de dille-mayonaise saus.
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 2 aardappels
- 1 ui
- 1 el verse dille
- 2 el mayonaise
- 100 g rundergehakt
- 1 ei
- olijfolie
- peper en zout
Print