Zalmkoekjes
4 personen
30 minuten
Tussendoor
Zalm
Bereiden
Momentje voor een snack? Met deze zalmkoekjes heb je een lekkere en gezonde snack in één. Ook perfect om met de kinderen klaar te maken.
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 170 graden
- Meng de couscous met de zalmstukjes in een beslagkom, zodat de couscous al zacht wordt door de dressing van de zalmstukjes.
- Rasp de gember en snij de kastanjechampignons
- Voeg alle ingrediënten toe aan de zalm en de couscous.
- Kneed alles goed door elkaar en maak met een lepel 16 gelijke porties.
- Maak hier zalmballetjes van en plet ze daarna in de vorm van koekjes .
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmkoekjes om en om bruin.
- Leg ze op een met bakpapier bekleden ovenplaat en bak ze in 10 minuten gaar in de oven.
- Laat de zalmkoekjes afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
- Serveer ze eventueel met sweet chili saus
Tip:
De zalmkoekjes zijn heerlijk als hartig tussendoortje of om als snack te gebruiken
Voedingswaarde per persoon
85 kcal - 5 g eiwitten - 2 g vet - 10 g koolhydraten - 2 g voedingsvezels
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Zalmstukjes met Dille 110g
- 100 g couscous
- 2 tl kerriepoeder
- 20 g verse gember, geraspt
- 100 g kastanjechampignons, zeer fijngesneden
- 150 g kidneybonen (of andere kleine bonen), uitgelekt
- 150 g verse fijne soepgroente
- 70 g zelfrijzend bakmeel
- Olijfolie, om in te bakken
Print