Zalmcocktail met cognacsaus

4 personen
20 minuten
Voorgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Laat de zalm uitlekken en maak deze los. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en verdeel in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en de paprika en snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes.

2. Meng de cognac, slagroom en mayonaise tot een saus. Breng op smaak met wat paprikapoeder.

3. Neem 4 ruime glazen en vul ze voorzichtig met verschillende lagen ingrediënten, met op elke nieuwe laag een dun laagje cognacsaus. Begin met de zalm, leg als tweede laag (na de cognacsaus) de veldsla in het glas, vervolgens twee kwartjes ei per glas, met als laatste drie lagen de komkommer, de tomaat en de paprika. Garneer met een dot cognacsaus.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 2 eieren
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 el cognac
  • 1 el slagroom
  • 3 el mayonaise
  • beetje paprikapoeder
  • handje veldsla
Delen
Print