Zalm Quiche met Venkel

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Ontdooi de plakken hartige taartdeeg. Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met een beetje bloem.

2. Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Snijd de venkel in dunne partjes en hak de dille grof.

3. Leg de plakken taartdeeg zonder papiertjes op elkaar en rol ze uit tot een plak die iets ruimer dan de bodem van de bakvorm is. Beleg de bakvorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Verdeel de zalm en de venkel over het deeg.

4. Meng met een staafmixer de kookroom, eieren en kerriepoeder en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Roer 2 el dille door het ei-mengsel en giet het over de zalm en venkel. Bak de quiche in 40 minuten in de oven. Garneer de quiche met de overgebleven dille.

 

TIP: De quiche smaakt koud ook heerlijk, bijvoorbeeld als lunch of als borrelhapje!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 8 plakken hartige taartdeeg
  • 1 venkelknol
  • 250 ml kookroom
  • 3 eieren
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 el dille
  • peper en zout
  • boter, om het bakblik mee in te vetten
  • bloem
  • bakvorm van ca. 24 cm
Delen
Print