Voorjaarsgroente salade met Tonijn

4 personen
20 minuten
Lunch
Tonijn

Bereiden

1. Snipper het sjalotje fijn.

2. Blancheer de erwten en tuinbonen 8 min. in kokend water met een beetje zout. Schep ze uit de pan en doe ze in een grote kom met koud water, zo blijven ze mooi groen van kleur en garen ze niet verder.

3. Doe hetzelfde met de haricot verts (3 min.) en de peultjes (1 a 2 min.). Haal van de tuinbonen het buitenste velletje af zodat je een mooie groene “boon” overhoudt. Meng de geblancheerde groente met de tonijn en het sjalotje.

4. Was en droog de spinazie en leg op ieder bord een bedje. Schep hier de lentesalade op.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Basilicum (80 g)
  • 1 sjalotje
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g tuinbonen
  • 200 g haricots verts
  • 250 g peultjes
  • 100 g jonge spinazie
Delen
Print