Tortilla met Tonijnsalade
4 personen
30 minuten
Lunch
Tonijn
Bereiden
1. Lek de tonijn en kidneybonen uit. Snijd de avocado doormidden, wip de pit eruit en haal de schil eraf. Snijd de tomaten en avocado in blokjes. Hak de ui fijn en pers de knoflook.
2. Schep de kidneybonen, tonijn, tomaat, avocado en rode ui voorzichtig door elkaar. Dit kan in een koekenpan op het vuur, of koud in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
3. Maak een saus van de zure room en knoflook, breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bestrijk de tortilla’s dun met de saus. Verdeel de tonijnsalade en rucola erover. Rol de tortilla’s op, snijd ze schuin middendoor en serveer direct.
p.p. ± 525 kcal / 24 g eiwit / 22 g vet (waarvan 15 g onverzadigd) / 58 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
- 1 blik rode kidneybonen (400 g)
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 125 ml zure room (halfvet)
- 1 pak tortilla's (8 stuks)
- 50 g rucola
Print