Tonijntaart
6 personen
60 minuten
Lunch
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in schijfjes en laat de tonijn uitlekken, bewaar 1 el olijfolie.
- Kneed in een kom de boter en bloem tot een stevig geheel. Klop in een andere kom 1 ei met het water. Kneed dit vervolgens handmatig door het botermengsel tot een grote bal. Verspreid het deeg over de bodem van een taartvorm en prik er een aantal keer in met een vork. Plaats de taartvorm in de koelkast.
- Meng het tweede ei met de mosterd, slagroom en 1 blikje tonijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de taartbodem uit de koelkast en besmeer de bodem met het tonijn-room-mengsel. Beleg deze laag met de plakjes tomaten, en verdeel er tot slot de tonijn van het tweede blikje overheen. Besprenkel het geheel met de eetlepel olijfolie.
- Plaats de taart voor 35 minuten in de oven. Deze tonijntaart is zowel warm als koud erg lekker!
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in Olijfolie (145g)
- 3 tomaten
- 250 g bloem
- 125 g boter (kamertemperatuur)
- 30 ml water
- 2 eieren
- 2 el mosterd
- 1 el slagroom
- zout en peper
Print