Tonijn Tabbouleh
2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Snijd de uitjes fijn, de tomaten in blokjes en hak de peterselie. Rasp de schil van de limoen boven een schaaltje en pers het sap hier ook in uit. Laat de tonijn uitlekken.
- Kook de bulgur granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Laat het afkoelen.
- Meng in een kom de olijfolie met de limoenschil en –sap, de bulgur, peterselie, uitjes en tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg tot slot de tonijnstukken toe, meng nog een keer goed door en verdeel over de borden.
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (145g)
- 3 el verse peterselie
- 3 lente uitjes
- 2 tomaten
- 1 limoen
- 110 g bulgur
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Print