Tonijn taartje

4 personen
30 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC of gasstand 6. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Halveer de olijven en snijd de uitjes fijn.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes op laag vuur tot ze zacht en goud gekleurd zijn. Voeg de balsamico-azijn toe en kook nog twee minuten door. Laat afkoelen.
  3. Plaats de ontdooide plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de uitjes over de stukken deeg, maar laat 1 cm aan elke buitenrand open. Bak in de oven voor 10-12 minuten tot het deeg is gerezen en goudbruin kleurt.
  4. Meng ondertussen in een kom de olijven, rucola, rode pepers en tonijn en breng op smaak met zout en peper. Zodra de taartjes uit de oven komen, verdeel dit mengsel er dan overheen en serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote uien
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 handvol zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gegrilde paprika’s (uit potje)
  • 1 handvol rucola
  • peper en zout
Delen
Print