Tonijn-bitterballen
6 personen
20 minuten
Borrelhapje
Tonijn
Bereiden
- Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren hierin los.
- Voeg een snufje zout en geleidelijk aan 150 ml water toe. Blijf goed mengen tot een zachte deegmassa ontstaat. Laat het deeg 1 uur rusten.
- Laat de tonijn uitlekken. Hak de peterselie, koriander, tijm, knoflook, lente-uitjes en het sjalotje fijn. Snijd de paprika in kleine stukjes.
- Meng alle ingrediënten van stap 3 samen, voeg het sap van de halve limoen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het deeg hier vervolgens zo goed mogelijk doorheen.
- Verwarm de olie in de frituurpan en plaats hier voorzichtig het deeg in kleine porties als balletjes in. Haal de balletjes er na 1-2 minuten uit als ze goudbruin zijn gekleurd, en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnstukken in Water (400g)
- 240 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 4 eieren
- 3 lente-uitjes
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika (Madame Jeanette of Antilliaans)
- 20 g koriander
- 4 takjes platte peterselie
- 3 takjes tijm
- ½ limoen
- frituurolie
- zout en peper
Print