Tomatentaart met Tonijn en Ansjovis
Bereiden
1. Laat de plakjes deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200°C. Leg een groot vel bakpapier op een bakplaat. Lek de ansjovisfilets uit, snijd de mozzarella in stukjes en de tomaten in plakjes.
2. Leg de deegplakken zonder papiertjes op elkaar en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een vierkant van 30 x 30 cm.
3. Meng de ricotta, mozzarella en de helft van de kruiden door elkaar. Strijk het mengsel over de bodem en laat rondom 1 cm van de randen vrij. Verdeel de tomaat erover. Meng de geperste knoflook met de olijfolie en bestrijk de tomaten en deegrand met deze knoflookolie. Verdeel de tonijn, ansjovis en olijven over het geheel. Bestrooi met de rest van de kruiden.
4. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ± 25 minuten gaar. Serveer direct.
p.p. ± 485 kcal / 29 g eiwit / 35 g vet (waarvan 24 g onverzadigd) / 14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnstukken met een Vleugje Water (60 g, verpakt per 2)
- 1 blikje John West Ansjovisfilets in olijfolie (50 g)
- 7 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 250 g ricotta
- 1 bol mozzarella
- 500 g stevige trostomaten
- 12 olijven
- 1 teentje knoflook
- 1 el Provenciaalse kruiden
- 3-4 el olijfolie
- bloem
- bakpapier