Terrine de Thon
6 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het brood in kleine stukjes en laat deze 10 minuten in de melk weken. Hak de knoflook en verse peterselie fijn.
- Plet het zachte brood kapot in de melk en meng er de knoflook, peterselie en tonijn doorheen. Voeg het bakpoeder toe aan het mengsel en roer weer door.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Zet de de ‘terrine de thon’ voor 50 minuten in de oven.
- Breng ondertussen (na ongeveer een half uur) in een steelpan de olijfolie, azijn, tomatenpuree en tomatenblokjes aan de kook. Breng op smaak met zout en peper, en laat nog 15 minuten doorpruttelen tot een dikke saus ontstaat.
- Meng in een kom de gemengde sla met de salade dressing en alle verse kruiden naar smaak.
- Laat de terrine even kort afkoelen als deze uit de oven komt. Serveer met de warme tomatensaus en salade.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
- 150 g oud brood
- 250 ml volle melk
- 2 eieren
- 2 takjes peterselie
- 2 teentjes knoflook
- ½ zakje bakpoeder
- 240 g tomatenblokjes (uit pak/blik)
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 zakje gemengde sla
- 2 el salade dressing
- verse peterselie
- verse kervel
- verse munt
- verse bieslook
- zout en peper
Print