Sushi met tonijn

4 personen
30 minuten
Borrelhapje
Tonijn

Bereiden

Wie is er niet gek op sushi? Met dit recept van sportchef Erik zet jij eenvoudig het ideale borrelhapje op tafel!

Bereidingswijze

  • Zet de 125 g sushirijst op met 175 ml water en breng het aan de kook.
  • Laat de pan, met deksel, heel zachtjes 10 minuten koken, roer het af en toe goed door. Na circa 10 minuten is alle vocht opgenomen.
  • Haal de pan van het vuur en laat de rijst, met deksel op de pan, circa 15 minuten staan.
  • Meng vervolgens de mirin (sushi azijn) en gembersiroop door de sushirijst.
  • Leg 1 norivel op een sushimatje en leg op ⅓ deel, de helft van de sushirijst.
  • Maak in het midden een klein geultje met je vinger en smeer een dunne streep wasabi door de geul
  • Leg de helft van de Tuna with a Twist in een lijn in het midden.
  • Leg hier ook de helft van de avocado, wortel, komkommer en paprika op.
  • Rol de sushi (met de sushi bamboe) op tot een stevige sushirol en leg het op een bord.
  • Leg het andere norivel nu op een sushimatje en herhaal bovenstaande stappen.
  • Laat de rollen minstens 30 minuten in de koelkast staan.
  • Snijd de sushi in mooie dikke plakken
  • Maak een dip van wat sojasaus, gembersiroop en wasabi. Eventueel voeg je nog gebrand sesamzaad toe.

Weetje
Door de sushi 30 minuten in de koelkast te zetten, gaat het norivel fermenteren en is het makkelijk te snijden.

Voedingswaarde per stuk
46 kcal – 2 gr eiwitten – 1 gr vet – 7 gr koolhydraten

 

Ingrediënten

  • 1 zakje John West Tuna with a Twist Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing 85 g
  • 125 sushirijst
  • 175 ml water
  • 3 el mirin (sushi azijn)
  • 2 el gembersiroop
  • 2 norivellen
  • 45 g avocado, in dunne repen gesneden
  • 25 g winterwortel, in dunne repen gesneden
  • 25 g komkommer, in dunne repen gesneden
  • 25 g rode paprika, in dunne repen gesneden
  • Kikkoman sojasaus
  • Gembersiroop
  • Wasabi
  • Gebrand sesamzaad
Delen
Print