Spinazietaartje met tonijn
4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een bakvorm in. Meng in een kom de pijnboompitjes met de rozijnen. Meng in een andere kom het citroensap met de tijm en meng hier de tonijn goed doorheen. Laat dit voor minimal 5 minuten marineren.
- Bak de gewassen spinazie in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout en de Ras el Hanout. Als de spinaziebladeren slap zijn, zet het vuur dan zacht en gooi het vrijgekomen vocht weg.
- Beleg de bodem van de bakvorm met 3 plakjes bladerdeeg die elkaar overlappen en boven de rand van de vorm uitsteken. Verdeel de helft van de spinazie over de bodem. Bedek dit met de helft van de pijnboompitten en rozijnen. Strijk hier met een keukenkwast wat olijfolie overheen en plaats een nieuw plakje bladerdeeg op de top. Vouw de randen die buiten de schaal vallen een beetje terug.
- Verdeel de gemarineerde tonijn over de bovenste laag bladerdeeg. Plaats hier een nieuwe, licht geoliede laag bladerdeeg bovenop en bedek deze met de rest van de spinazie, pijnboompitten en rozijnen. Maak het taartje af met de laatste plak bladerdeeg en zorg dat alle randen goed dicht gevouwen zijn. Druk het taartje plat en vlak met behulp van een vel bakpapier.
- Plaats het voor 20 minuten in de oven. Garneer eventueel met poedersuiker, pijnboompitjes en rozijnen.
TIP: Gebruik bij een grotere ovenschaal wat meer plakjes bladerdeeg, zodat alle spinazie goed ingepakt zit.
Ingrediënten
- 3 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
- 3 el citroensap
- 4 takjes verse tijm
- 6 plakjes bladerdeeg (of meer)
- 400 g verse spinazie
- 50 g pijnboompitjes
- 30 g witte rozijnen
- 1 el Ras el Hanout
- olijfolie
- peper en zout
Print