Risotto met venkel en zalm

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Snipper de ui. Snijd de venkel in reepjes (bewaar het groen voor de garnering!). Maak de groentebouillon. Lek de zalm uit, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Rasp de Parmezaanse kaas.

2. Blancheer de venkelreepjes 1 minuut in kokend water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de olie in een pan en bak het uitje glazig.

3. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Blus af met de Pernod en een scheutje bouillon en roer tot vrijwel al het vocht geabsorbeerd is. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal opgenomen is, net zolang tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.

4. Roer in de laatste minuut de venkel, zalm, boter en parmezaan erdoor en warm al roerend door. Garneer met venkelgroen en serveer meteen.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418g)
  • 1 ui
  • 1 l groentebouillon
  • 1 grote venkelknol
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 400 g risottorijst
  • 1 el Pernod (slijter)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
Delen
Print