Rijst met Tonijn en gepofte paprika

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tonijn uitlekken, snijd de ui en knoflook fijn, de paprika in stukjes en hak de rucola grof. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper in dunne ringetjes. Wrijf vanaf nu niet meer in uw ogen!

2. Meng de tonijn met de olie, ui, knoflook, chilipeper, olijven, kappertjes, rucola, gepofte paprika en de sojasaus in een kom. Schep dit mengsel door de warme rijst en breng op smaak met zout en peper.

 

TIP: Smaakt koud ook erg lekker!

* Leg de paprika op een flink stuk aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200ºC. Pof gedurende 30 minuten, haal uit de oven en vouw de folie erover dicht. Laat de paprika zo afkoelen en verwijder daarna het velletje, steel en zaadlijsten.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 400 g witte rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gepofte rode paprika (vers* of uit een potje)
  • 1 rode chilipeper
  • handvol rucola
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 1 el sojasaus
  • zout en peper
Delen
Print