Quiche met bloemkool en Tonijn
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de plakjes deeg voor hartige taart. Lek de tonijn uit en verdeel in stukken. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de sjalotjes in ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
2. Bak de spekblokjes en sjalotjes 8 min. in de olie. Bekleed ondertussen een ingevette quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg en laat ze elkaar ½ cm overlappen, zodat er geen openingen in de bodem komen. Druk de randen aan en snijd uitstekend deeg mooi af. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi met het paneermeel.
3. Kook de bloemkoolroosjes 1 min. in ruim kokend water met zout. Giet af en laat afkoelen.
4. Klop de eieren met de room en melk los en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkool, spek met sjalotjes en tomaatjes (snijkant naar boven) over de taartbodem en bestrooi met de helft van de kaas. Giet het eimengsel erin en verdeel hierover de stukjes tonijn gelijkmatig. Druk deze licht aan. Bestrooi met de rest van de kaas.
5. Bak de quiche in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 45 min.
p.p. ong. 590 kcal / 53 g eiwit / 34 g vet (waarvan 17 g onverzadigd) / 18 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
- 8 plakjes deeg voor hartige taart (vriezer)
- ⅓ stronk bloemkool
- ½ bakje cherrytomaatjes
- 2 sjalotjes
- 50 g bacon- of magere spekblokjes
- 1 el paneermeel
- 3 eieren
- 150 ml slagroom (light)
- 50 ml (half)volle melk
- 100 g geraspte jong belegen kaas (30+)