Provencaalse Tonijnmuffins

6 personen
30 minuten
Borrelhapje
Tonijn

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet een muffinvorm met 12 holtes in.

2. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Voeg in dezelfde kom het ei, de melk en de olijfolie toe en klop er een glad beslag van. Schep de tonijn met de kaas en kruiden door het beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes. Bak de muffins in 30-40 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins 15 min. afkoelen en verwijder de vorm. Laat de muffins op een rooster helemaal afkoelen en bezwaar ze in een luchtdichte trommel.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 g melk
  • 2 el olijfolie
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • 1 el verse of 2 tl gedroogde Provencaalse kruiden
Delen
Print