Pasta met Zalm en paddenstoelensaus
Bereiden
1. Snijd de paddenstoelen in stukjes en de prei in dunne ringen. Lek de zalm uit, verwijder het vel en de graten en verdeel de zalm in stukken. Snijd de peterselie fijn.
2. Kook de pasta volgens de beschrijving op het pak beetgaar. Verhit ondertussen 20 gram boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de paddenstoelen totdat ze vocht loslaten. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
3. Voeg de rest van de boter toe aan het bakvet en bak hierin op middelhoog vuur de prei al omscheppend 6-8 min. Voeg de paddenstoelen weer toe, daarna de bechamelsaus. Verdeel de zalm in grove stukken, meng voorzichtig door de saus.
4. Roer de saus door de pasta en bestrooi met de peterselie.
Bereidingstijd ± 15 minuten.
p.p. ± 700 kcal / 41 g eiwit / 26 g vet (waarvan 14 g onverzadigd) / 76 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
- 300 g gemengde paddenstoelen
- 300 g prei
- 4 el fijngesneden (blad)peterselie
- 400 g pasta (bijv. pipe rigate)
- 30 g (vloeibare) boter of margarine
- 250 ml bechamelsaus (mix)