Pasta met Zalm en homemade pesto

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Rasp de Parmezaanse kaas, hak de knoflook grof en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de pijnboompitjes, knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas, de basilicum, 2 el olijfolie en 1 tl zeezout met een staafmixer tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat extra olie toe.

3. Verwarm in de laatste kookminuten van de pasta wat olijfolie in een bakpan en bak de zalm ca. 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en schep de pesto en de zalm erdoor. Verdeel over 4 borden en bestrooi gul met de rest van de Parmezaanse kaas.

* U kunt ook kant-en-klare pesto gebruiken

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g pijnboompitjes
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 400 g pasta naar keuze
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 tl zeezout
  • olijfolie
  • peper en zout
Delen
Print