Noedels met waterkers en zalm
4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood
Bereiden
1. Lek de zalm uit en verwijder eventueel het vel en de graten. Was de sperziebonen en snijd deze doormidden. Rasp de limoen boven een schaaltje en knijp het limoensap hier boven uit.
2. Kook de sperziebonen in water met zout beetgaar in 7-9 min. en giet af. Kook ondertussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
3. Klop het limoensap, limoenrasp, vissaus, gembersiroop en sesamolie door elkaar en breng op smaak met peper.
4. Schep de zalm, sperziebonen, noedels en limoensaus voorzichtig door elkaar en warm even door. Schep de waterkers erdoor, verdeel over 4 borden en serveer direct.
p.p. ± 360 kcal / 22 g eiwit / 6 g vet (waarvan 5 g onverzadigd) / 55 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- 250 g sperziebonen
- 2 limoenen
- 250 g noedels
- 1 el vissaus
- 2 tl gembersiroop
- 1 tl sesamolie
- 100 g waterkers, of jonge, gewassen bladspinazie
- peper en zout
Print