Nicoise salade

4 personen
30 minuten
Lunch
Visspecialiteiten

Bereiden

1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar en laat deze afkoelen. Snijd deze vervolgens in blokjes.

2. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat deze afkoelen. Snijd elk ei vervolgens in vier partjes.

3. Was de paprika en tomaten en snijd beide in stukjes. Snipper het sjalotje fijn. Lek de tonijn uit en verdeel deze ook in stukjes.

4. Was de sla schoon en leg de bladeren in stukjes op een grote platte schaal. Verdeel de paprika, tomaat en tonijn gelijkmatig over de sla.

5. Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout, peper en het gesnipperde sjalotje. Meng het in een staafmixer of roer het met de hand goed door.

6. Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe. Serveren met stokbrood.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (160 g)
  • 3 aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 groene paprika
  • 6 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 krop sla
  • 1 tl Franse mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 15 groene of zwarte olijven
  • zout en peper
  • ciabatta of stokbrood
Delen
Print