Aardappelgratin met ansjovis

4 personen
60 minuten
Tussengerecht
Visspecialiteiten

Bereiden

1. Schaaf de aardappels zo dun mogelijk. Snijd de uien in dunne ringen. Lek de ansjovisfilets uit. Verwarm de over voor op 165°C.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur. Voeg de uien toe en bak 7 a 8 min. mee. Breng de room op smaak met peper.

3. Leg een laagje aardappels in een ingevette ovenschaal, beleg met een laagje ui en ga zo door tot alles op is. Overgiet met de room. Bestrooi de gratin met de kaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover.

4. Bak de gratin 55-60 min. tot deze goudbruin en gaar is. Lekker bij gebraden kip.

* Je kunt ook kant-en-klare voorgekookte aardappelplakjes uit het koelvak gebruiken. Bak de gratin dan in 40 min. gaar.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie (50 g)
  • 750 g vastkokende aardappels*
  • 2 el olijfolie
  • 750 g uien
  • 250 ml room
  • 100 g geraspte Gruyere kaas
Delen
Print