Mediterrane penne met tonijn

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Hak de ui fijn, snijd de aubergine en paprika in blokjes en hak de olijven grof.

2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en geperste knoflook ongeveer 5 min. Voeg de komijn, aubergine en rode paprika toe en bak nog 8 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk deze met een spatel stuk. Kook 5 min. op laag vuur tot een dikke tomatensaus. Schep de tonijn en olijven door de tomatensaus. Verwarm nog 3-4 min. en breng op smaak met zout en peper.

3. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer met een flinke toef rucola.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 400 g (volkoren) penne
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 3 el zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400g)
  • 75 g rucola
Delen
Print