Lasagne met tomaat-tonijnsaus

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Laat de tonijn uitlekken, snijd de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes. Rasp en schaaf de oude kaas en amandelen indien dit nog niet gebeurd is. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met (bak)boter of olijfolie.

2. Kook de broccoli met een snufje zout voor 2-3 min. en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.

3. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de saus. Maak daarna een laag van: lasagnebladen, de helft van de bechamel, de helft van de courgetteplakjes en zout en peper. Maak daarna nog een laag van lasagnebladen, ⅓ van de saus en het tweede blikje tonijn. De bovenste laag bestaat uit lasagnebladen, de rest van de saus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de bechamelsaus.

4. Meng de kaas en amandelen en strooi over de lasagne. Bak de lasagne goudbruin in 30-35 min.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Water (145 g)
  • 500 g broccoli
  • ½ pot Grand'Italia Pastasaus di Mare (425 g)
  • 1 pak Grand'Italia lasagnebladen (250 g)
  • 1 pot Grand'Italia Besciamella (400 g)
  • 1 courgette
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 30 g geschaafde amandelen
Delen
Print