Kip met Tonijnsaus
4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
1. Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de dragon in grove stukken. Bereid de aardappeltjes uit de oven zoals omschreven op de verpakking.
2. Bak de kipfilets in ongeveer 5 minuten per kant goudbruin en gaar in een beetje olijfolie. Haal de kipfilets uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.
3. Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan. Blus af met de witte wijn, roer even goed door. Voeg de tonijn (inclusief het vocht!) en de kookroom toe. Pureer het geheel met een staafmixer en plaats de saus terug in de pan.
4. Warm de kipfilets op in de saus. Serveer direct.
TIP: Vervang de aardappels met een rijstsalade met tomaat of gebakken krieltjes!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Tonijnstukken in Water (145 g)
- 4 kipfilets
- 1 pak ovenaardappeltjes
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 1 dl kookroom
- 1 el verse dragon
Print