Kalfsvlees met tonijnsaus

4 personen
10 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 150℃. Hak de ui en rozemarijn fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in stukken. Maak de kippenbouillon volgens de verpakking.

2. Verhit 2 el olie in een pan en bak hierin kort de ui, wortel, bleekselderij en rozemarijn. Blus af met de bouillon en voeg het vlees toe. Schep alles in een ovenschaal en zet voor 30 min in de oven.

3. Haal het vlees uit de schaal en laat het afkoelen. Bewaar het vocht. Rol het afgekoelde vlees in aluminiumfolie en leg het gedurende 4 uur in de koelkast.

4. Meng voor de saus in een keukenmachine of met de staafmixer de tonijn, eierdooiers, witte wijnazijn, 4 ansjovisjes, 3 el kappertjes, 1 tl zout en 300 ml van het kookvocht van het vlees. Giet daarna langzaam 100 ml olijfolie erbij.

5. Wrijf de saus al roerend door een zeef.

8. Snijd het vlees in heel dunne plakjes. Leg ze op een schaal, giet de saus erover en garneer met de rucola en de overgebleven kappertjes.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een vleugje Zonnebloemolie (a 120g)
  • 1 blikje John West Ansjovisfilets (50 g)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 g kalfsvlees
  • 2 eidooiers
  • 3 el wittewijnazijn
  • 4 el kappertjes
  • rucola
  • zout en peper
  • olijfolie
Delen
Print