Inspirations Griekse Salade Tonijn
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 ℃ (gasoven stand 6). Schil de komkommer en snijd in kleine stukjes, snijd de ui in dunne ringen en de tomaten in stukjes. Rasp de citroen en hak de peterselie fijn.
2. Wrijf een beetje olijfolie op de paprika, leg hem op de bakplaat en rooster hem enkele minuten. Leg de paprika daarna in een vriezer tot hij afgekoeld is. Pel hierna de schil van de paprika en snijd hem in reepjes.
3. Breng vervolgens 100ml water aan de kook en voeg de couscous en citroenrasp toe. Dek de pan af en laat het staan totdat de couscous volgezogen is.
4. Meng in een grote kom de stukjes komkommer, de rode ui, de tomatenstukjes, de geroosterde paprikareepjes en de zwarte olijven. Besprenkel met de olijfolie en het citroensap en breng het op smaak met peper en zout.
5. Roer de couscous door met een vork en voeg hierna de peterselie en gekruimelde feta toe. Meng de couscous met de salade en verdeel het over de borden. Bestrooi met de Tonijn Basilicum en garneer met verse basilicum.
TIP: Vandaag wat minder tijd of even geen zin om te koken? Probeer dan onze nieuwe John West Steampots in de smaken 'Basilicum & Zongedroogde Tomaat', 'Chili, Knoflook & Rode Paprika' en 'Soja, Gember & Paddenstoelen'. Klaar in 5 minuten!
Ingrediënten
- 1 blikje John West Inspirations Tonijn Basilicum (80g)
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 1 kleine rode ui
- 1 citroen
- 1 tl gehakte peterselie
- 50 g couscous
- 1 rode paprika
- 50 g zwarte olijven
- 100 ml water
- 50 g feta
- 1 tl olijfolie extra vergine
- verse basilicum voor garnering