Hartige tonijnquiches
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 8 plakjes deeg voor hartige taart langzaam ontdooien. Vet de muffinvormen in met boter, leg de plakjes deeg in de vormpjes en snijd het overtollige deeg eraf. Bak het deeg 5 minuten voor in de voorverwarmde oven.
2. Snijd ondertussen de champignons en bosuitjes kleine stukjes. Snijd de tomaten in plakjes en hak de knoflook en peterselie fijn.
3. Bak in een koekenpan (op middelhoog vuur, in een drupje olijfolie) de knoflook, bosuitjes, champignons en kappertjes aan. Roer de tonijn er doorheen.
4. Kluts de eieren met de room, peterselie, zout en peper. Vul de quichevormpjes met het tonijnmengsel, beleg met een dun plakje tomaat en schenk het eimengsel over het geheel. Bak de tonijnquiches af in de heteluchtoven op ongeveer 170°C, gedurende 30 minuten. Controleer met een satéprikker of de quiches van binnen gaar zijn.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
- 1 pakje deeg voor hartige taart (diepvries)
- klontje boter
- 4 teentjes knoflook
- 2 el kappertjes
- 8 champignons
- 1 bosje bosui
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 100 ml soja kookroom
- verse peterselie
- snufje zout en peper