Goed gevulde witlofsalade met Zalm
4 personen
10 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood
Bereiden
1. Pers het sap uit de citroenen en vang dit op in een schaal. Laat de zalm uitlekken en maak deze los. Kook de eieren hard. Snijd de tomaten in kwarten.
2. Snijd de bitterpunt uit de witlof kegelvormig weg en snijd de struikjes in grove stukken. Meng het citroensap met de olijfolie en schep dit direct door de witlof.
3. Laat de hardgekookte eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in vier gelijke delen.
4. Verdeel de witlof over 4 borden en beleg met ei, tomaat en zalm. Garneer het geheel met de olijven en topjes van de tuinkers.
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
- sap van 2 citroenen
- 4 struikjes witlof
- 4 hardgekookte eieren
- 2 tomaten
- 1 el olijfolie
- 2 el zwarte olijven
- ½ bakje tuinkers
Print