Glaasje met tonijnsalade

6 personen
30 minuten
Borrelhapje
Tonijn

Bereiden

1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Schil ondertussen de stengels bleekselderij. Snijd 6 stukken van 6 cm van de bleekselderij. Snijd de resterende bleekselderij in piepkleine blokjes.

2. Schep de bleekselderijblokjes met de pijnboompitten door de Tonijn Inspirations Basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Snijd het ciabattabroodje in 6 sneetjes. Besmeer de sneetjes brood dun met olijfolie. Rooster het brood in een broodrooster, grillpan of droge koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig. Maal zeezout naar smaak boven de crostini.

4. Hak de kerstomaatjes en de peterselie fijn. Verdeel de tomaat met een lepel over 6 glaasjes, bedek met een laagje peterselie en schep de tonijn er overheen. Steek in elk glaasje een stengel bleekselderij als lepel en leg een crostini naast elk glas.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Basilicum (80 g)
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 dunne stengels bleekselderij
  • 1 ciabattabroodje
  • olijfolie
  • zeezout (molen)
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 el peterselie
Delen
Print