Gevulde tomaten met makreel en rijst

6 personen
60 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Hak de rode peper fijn en meng deze inclusief zaadjes in een kom met 3 el olijfolie. Wentel de makreelfilets in deze marinade en laat voor ongeveer 8 minuten intrekken.
  2. Kook de rijst gaar en verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snijd een vlak van de tomaten af wat als dekseltje kan dienen. Hol het grote deel van de tomaten uit en bewaar het vruchtvlees. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een snufje zout en plaats de tomaten ondersteboven op een rooster om het resterende vocht eruit te laten lekken.
  4. Pers de knoflook uit. Plet het vruchtvlees van de tomaten. Meng de knoflook en het vruchtvlees van de tomaten door de afgegoten rijst, samen met de tomatenpuree en de gemarineerde makreelfilets. De makreel mag hierbij grof verkruimeld worden. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de tomaten met het rijstmengsel, dek ze af met hun dekseltje en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak in de oven voor 35 minuten.

Ingrediënten

  • 1 blik John West MSC Gerookte Makreelfilets in Zonnebloemolie (145g)
  • 1 rode peper
  • 80 g rijst
  • 6 tomaten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print