Gevulde aubergine met tonijn en paprika
4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 210°C of gasstand 7. Hak de rozemarijn fijn.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak met het mes een paar sneetjes in de opengesneden kant. Plaats de aubergines op een bakplaat met de gesneden kant naar boven. Plaats de paprika’s in hun geheel naast de aubergines. Besprenkel met olijfolie en zout en bak voor ongeveer 15 minuten tot de aubergine zacht is.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten afkoelen. Lepel de binnenkant van de aubergines eruit en doe dit in een kom. Voeg de rozemarijn toe en meng goed door.
- Pel het vel van de paprika’s en snijd de rest in stukjes van 2cm. Doe deze stukjes samen met de tonijn in de kom en meng het met de binnenkant van de aubergine tot een geheel.
- Plaats het mengsel terug in de uitgeholde aubergines. Besprenkel met de broodkruimels en bak nog 5 minuten in de oven. Garneer met de waterkers en serveer direct.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
- 2 grote aubergines
- 2 rode paprika’s
- 50 ml olijfolie
- ½ tl verse rosemarijn
- 2 el broodkruimels / paneermeel
- 50 g waterkers
- zout en peper
Print