Franse pizza tonijn
2 personen
20 minuten
Lunch
Tonijn
Bereiden
- Verwarm de grill voor op middelmatige temperatuur. Bij gebrek aan een grill kunt u ook gebruik maken van een oven. Hak de ui, peper en bieslook fijn. De zaadjes van de peper zijn het pittigst, dus voeg die naar smaak wel of niet toe. Snijd de tomaat in plakjes, rasp de kaas en snijd het (afbak)stokbrood doormidden.
- Meng in een kom de tonijn, mayonaise, uitjes, peper, bieslook en breng op smaak met flink wat peper.
- Rooster zowel de boven als onderkant van het stokbrood even onder de grill. Besprenkel de doorgesneden kant met een paar druppels olijfolie en besmeer met een dikke laag tonijnmengsel. Beleg met de plakjes tomaat.
- Plaats de stokbroden terug onder de grill tot de tomaten er gekookt uit beginnen te zien.
- Besprenkel de stokbroden met de geraspte kaas en wat gedroogde kruiden naar smaak. Grill de stokbroden tot de kaas is gesmolten en begint te verkleuren.
Ingrediënten
- 1 blik John West Tonijnmoot in een Vleugje Water (120g)
- 2 el mayonaise
- 2 lente uitjes
- ½ rode peper
- 1 el verse bieslook
- 1 tomaat
- 1 (afbak)stokbrood
- 40 g cheddar kaas
- Provenciaalse kruiden (of andere gedroogde kruiden naar smaak)
- olijfolie
- zout en peper
Print