Empanada’s Tonijn Inspirations

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Meng voor het deeg de bloem, roomboter, water, 1 losgeklopt ei en een snufje zout goed door elkaar en kneed dit tot een mooie, soepele deegbal. Pak het deeg daarna in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

2. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van ½ cm. Blancheer ze 7 min en spoel ze af met koud water. Lek de sperziebonen vervolgens goed uit. Kook ook 2 eieren voor 7 minuten. Spoel deze af met koud water, pel ze en hak ze in grove stukjes.

3. Snijd de ui fijn en fruit hem in de pan op laag vuur. Verwijder ondertussen de zaadjes van de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Draai, als de ui mooi zacht is, het vuur uit en roer de tomaten, sperziebonen, stukjes gekookt ei, de Tuna with a Twist en vers gemalen peper hierdoor.

4. Rol het deeg mooi dun uit en steek/snijd rondjes uit van 12 cm. Plaats in het midden van het deeg een goede lepel vulling en bestrijk de randen met wat water. Klap het deeg dubbel en druk aan met een vork.

5. Leg de empanada’s op bakpapier op een ovenplaat. Klop het laatste ei los, en bestrijk alle empanada's met wat opgeklopt ei. Bak ze vervolgens 20 min af in een voorverwarmde oven van 180°C.

Eet smakelijk!

 

Met dit recept kunt u ongeveer 15 empanada's maken.

Ingrediënten

  • 3 zakjes John West Tuna with a Twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing
  • 250 g bloem
  • 80 ml koud water
  • 4 eieren
  • 80 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 g roomboter
  • olijfolie
  • zout en peper
  • bakpapier, keukenkwastje
Delen
Print