Classic Tuna pasta bake

4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C of bij een gasoven stand 5. Hak de ui en peterselie fijn. Verwarm de melk zonder deze te laten koken. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt de boter in een pan op laag vuur en roer de bloem er doorheen. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf ondertussen goed roeren tot alle melk is toegevoegd en er een gladde, witte saus ontstaat.
  3. Voeg vervolgens de kaas, erwtjes, ui en maïs toe. Breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
  4. Giet de pasta af en plaats de pasta in een ovenschaal. Verdeel de tonijn in stukken over de pasta en giet vervolgens de saus over de tonijn. Besprenkel het geheel met de broodkruimels en peterselie.
  5. Zet de ovenschaal voor 15-20 minuten in de oven en serveer direct.

 

TIP: Lekker met een salade!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 4 lente uitjes
  • 2 tl verse peterselie
  • 360 g penne pasta
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 600 ml melk
  • 50 g erwten (diepvries)
  • 50 g maïs uit blik
  • 100 g cheddar kaas
  • 100 g broodkruimels / paneermeel
  • zout en peper
Delen
Print