Cake sandwich tonijn

6 personen
20 minuten
Feest
Tonijn

Bereiden

  1. Snijd de korstjes van het brood en vorm het brood in grote rondjes, door de buitenste randjes van het brood weg te snijden. Was de cherry tomaatjes en snijd deze in vieren. Hak de sla fijn. Was de radijsjes en snijd deze in schijfjes.
  2. Besmeer drie ronde sneden brood ruim met 100 g zuivelspread. Beleg met de 1/3 van de salade, 1/3 van de radijsjes, 1/3 van de tomaten en anderhalf blikje tonijn. Plaats bovenop de tonijn een nieuwe snee brood en druk goed aan zodat de ‘sandwich’ niet uit elkaar valt.
  3. Besmeer deze tweede laag brood weer met 100 g zuivelspread, en beleg vervolgens met dezelfde ingrediënten en een derde boterham. Druk weer goed aan.
  4. Besmeer de buitenkant en de bovenkant van de sandwich taart met de overgebleven zuivelspread, net als glazuur op een chocoladetaart. Versier de zijkanten van de taart met de schijfjes radijs, blaadjes basilicum en peterselie. Versier de bovenkant van de taart met de overgebleven tomaatjes, sla en basilicum. Bekijk voor inspiratie de afbeelding van dit recept!
  5. Serveer de taart direct, of laat hem eerst afkoelen.

 

TIP: Gebruik knäckebröd in plaats van brood voor een extra knapperig effect!

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Inspirations Tonijn Basilicum (80g)
  • 18 grote sneden wit brood
  • 300 g zuivelspread
  • 6 radijsjes
  • 6 rode cherry tomaatjes
  • 6 gele cherry tomaatjes
  • 1 krop little gem sla
  • verse basilicum
  • verse peterselie
Delen
Print